Rabu, 20 Julai 2011

::MENU SIMPLE...LOBAK MASIN GORENG TELOR::

salam....

xleh ckp banyak dah nie...kena kurangkan ckp yea..hu..hu.hu..meh layan gambo dulu ..tau apakah inie...oppsss dah post tajuk kat atas tue.....eheee den sgt suka wat lobak nie..

tp ssh lak nak jumpa produk melayu..nak wat sendiri....heeeee paham2 jer la.malas woooo..........nie pun sek bek jumpa kat kedai tokwan ...org islam yg wat trus sambar 2 bungkus...

den ambek resepi nie dari my SIL...may b ader sesape yg penah cuba kot..jom layan.. sedappppp dmakan saja @ bersama nasi panas ermm terangkat.....

wa ckp lu..
opppsss (akibat jd penunggu setia kl gangster--n Aaron..)

Lobak Masin Goreng Telor

200 gm lobak masin -dipotong nipis
2 biji telor- d pukul kembang\
4 biji cili padi
1/2 labu bawang besar-potong nipis
sedikit minyak
1 biji cili merah
sedikit daun sup/bawang -tuk hiasan

cara-cara
  • rendam lobak yg telah dipotong td utk kurangkan masin ..kemudian ramas2 sedikit dan tos kan
  • tumis bawang besar i ..biar layu sedikit dan masukkan lobak tadi dan juga cili padi ..goreng sehingga agak garing sedikit dlm 5-6 minit
  • setelah itu masukkan telor dan gaulkan biar bersalut telor bersama lobak td....oreng sehingga telor garing dan bolehlah dihidangkan...
  • taburkan sedikt daun bawang juga bawang goreng....


4 ulasan:

  1. Saya suka resipi ini makan dengan bubur nasi - sodap ya!!!!!

    BalasPadam
  2. alamak same lak nak komen mcm kak paty... mkn dgn bubur nasi mmg syiok neh!!!

    BalasPadam
  3. Salam Wawa..
    Mama tak pernah plak buat cam gini..tapi mesti best mkn ngan bubur..hehehe

    Nnt sudi2 lah kira nyer Wawa ke dapur mama ambik award yer :)

    BalasPadam
  4. selly of the sia6 Julai 2014 3:02 PG

    Rasa2 nya nak try bust LA..

    BalasPadam