Isnin, 23 Februari 2009

:: SHARHANAH ::


***XDA TAJUK LER...***

Sedap la posts cik sharhanah kita subuh yg terakhir..2...kadang owang pompuan nih cam ni lah...nak jadi wife yg terbaik....dengan mengerah kan segala kudrat yg ada..utk family sanggup wat apa saja....kalu sakit ngadu ja kat suami jawapan yg diterima...alah sabo jea la ...sikit ja dugaan 2...orang len pun sakit jga xbising pun atau...alah alasan ja 2..malas nak wat keja la 2....jadi sang2 isteri(blh ke pakai word nih) tpaksa pendam saja walaupun sakit nya hanya tuhan yg tahu kan....bila ngadu karang bkn nak mgurang kan sakit bah kan menambah kan satu lagi penyakit....SAKIT ATI (ni bkn cita teman..rasa2nya cam 2 lak kot...) wahai sang suami cuba lah memahami isteri isteri anda(... kekadang sakit yg maha hebat boleh hilang sekelip mata..dek kerana sentuhan atau keperihatinan anda walaupun hanya sedikit...(sowey ler teman nih bab ayat2 nih kureng sket....)..terima kasih buat laling kerana sabo jea melayan kerenah cik adiknyer...


satu pertanyaan yer... adakah kepenatan wife yg bkerja sama dgn wife yg xbkerja.....


Tp bukan semua sang suami berperangai sebegitu....hanya segelintir sahaja...(teman bukan anti lelaki yea N bukan sengaja menunding jari mencari kesalahan kaum adam nih.....kaum hawa juga kadang kala kemengadeannyer pun tlebih juga....biasa lah manusia...kan .....kalu ada yg terasa sowey ler saja ja nak kongsi pndapat.....kita stop dulu bab 2 nanti kita smbg lagi.........

So hari nih......kita org kuar g beli barang ckit lagi coz 26.02 nih ada potluck sket(dgn sekutu2 kat mangaf blok 1 n 3 nih ada la 7 family.)..bln lepas dah wat tapi teman lupa nak kongsi kat cni.......taman ape yekkk....xingat la.... ni ha Egaila park...jenuh gak memikiaq....nak masak pa tah ....nak buat dadih manis ker...nak wat murtabak ker(ari 2 dah wat respone laling n jiran cam best giler jer....perasaan lak sket uwahahaha)or nak goreng speggeti ja.....jenuh jugak ler..coz 27 pun ada lg BBQ yg 2 ramai sket la organize by MAK (Malaysian AssociacionKuwait)...byk family yg joint......kat Al Ahmadi rasanya...

Teman bila dah g soping nak masak pun cam xde mood ja....tp sian lak kat diorang nih...teman pun msk gak ler 2 pun ala kadaq ja....superznya tahap malas pun ada heeeeeeeeeeeee...............lauk nih utk laling ja .....umaira standart la nasi.... saja pas 2 goreng sosej bg dia ok la 2.....adik xkisahh...makan jer.........


ikan masak tauchu

sayur goreng kacang buncis+carrot+telur



k nati aku update lg ekkk.....

4 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  2. Tenkiuuu ...
    and i agreed with ur opinion puan Ummiumaira
    "satu pertanyaan yer... adakah kepenatan wife yg bkerja sama dgn wife yg xbkerja....."
    -jwpan aku: Aku rasa, duduk rumah lagih penat daripada duk opis bekerja. So..aku lebih suka bekerja. Bila balik keje, lotihnya..sukar digambarkan...sbb dah la balik keje, nak kena balik memasak, mengemas lagih, layan anak lagih...kain baju...so...aku slalu masak yg simple. Janji abg aku habiskan nasik dipinggannya...dah rasa cukup bahagia. Tu belum abis lagih tu, nak kena basuh pinggan mangkuk (kekadang cik abg tulung...cian tgok ayang dia kot)...nak kena iron baju lagih. Tu belom masuk keje2 ngn anak2 lagih tu..

    BalasPadam
  3. tah la org kata duk kat rumah ni byk rehat xtau la pulak ,,,rehat 2 rehat la jgk tp keja xpenah abis...tah apa yg byk sangat pun xtau...kadang rasa xhabih membasuh ...letih jugak ler..dgn budak2 lg....tp dah tanggungjawabkan....u like or not....u have 2 kan.....

    BalasPadam
  4. wa, mana beli tocu tue? bawak ka?

    BalasPadam