Selasa, 19 Mei 2009

::JADIK OWANG PUTIH JAP::

Salam..tgh mlm dari Kuwait...

Waktu nie orang kat Msia dah bgn kot dah kul 5 pg gitu kat Kuwait nie baru kui 1 pg....hulubalang n bopren dah lena diulit mimpi dah...aku masih belum bulih titon lgik...nape ekkk...ngah nengok cik LARA CROFT TOMB RIDER..yg berbibir seksi itu...dah brapa kali ulang tah...masalahnya tgk kejap tggai ...mai nak tgk blik dah abih....elok gak diorg ulang 5,6x....bulih aku smbg part yg x tgk lagik..ngehh..ngehhh

Menu hari nie...konon nk wat bif tik(nak jd minah n mat saleh jap..dah abih mkn, trnsfer jd asal blik)....tp cam xda rupa pown xper layan p lah janji masuk tokak den...bopren mkn xckp apa pun..ok la kot...xda komen membina ari nie hik..hik..pasai lapo sgt or pasai mmg sodap gepren dia masak xto la...wakakakakkk..masuk mesin putar sendiri nooo....

Lepas blik keja kul 8 td ingat dia nak truz makn ...tup2 ada meeting lak...balik letak beg kuaq g rmh sebelah meting apa tah...mkn pun xsmpt...kul 9 lebih baru blik.dah smyg mandi kul 10 baru bulih mkn 2 yg mkn xckp apa tu.....mmg lapo lah tue..time nie bg apa pun ok jer...daging dah 3 hari duk teperosok dlm peti ajaib aku tu..sian lak dia so ari nie wak kuaq tuk d nikmati lak..tuk daging 2 aku just perap ngan halia,bwg putih, lada itam,rosemary,madu garam daun pandan n kicap manis.masa bakar tu ermmm satu ghumah bau....

Pas 2 hidangan sampingan biasa la garlic bread n ciken sup...resepi sup nie ambik kat myR ler..mmg sodap....xyah dah beli yg dah siap 2....bulih wat sndiri...hulubalang2 pun suker sup nie..cicah ngan roti btambah gak mkn..lega lah ummi ....si adik skrg nie dah xmo mkn nasi lak... resepi nie CnP jer dr myR 2 dari minami133(TQ yea..mintak halal yea kita kongsi resepi)

Mushroom Soup
1 keping dada ayam
1500 ml air
500 ml susu segar(susu kotak)
1 ketul kiub ayam
1 tin kecil cendawan butang(dihiris kecil2)
garam
secubit ajinomoto
1 cawan tepung gandum

Cara-cara

  1. potong ayam kecil2. masukkan ayam dan air ke dalam periuk. rebus sehingga masak.
  2. masukkan susu dan kiub ayam. masak guna api yang perlahan.
  3. masukkan mushroom.masukkan bancuhan tepung dan kacau sehingga pekat. tambah perisa, garam dan ajinomoto.Siap utk dihidang. sedap dimakan dgn roti

Tiada ulasan:

Catat Ulasan